Jadon Sancho’s Fantasy Premier League-prijs beoordeeld in vergelijking met teamgenoten van Man United

Met een nieuw jaar van Fantasy Premier League voor de deur, doen spelers over de hele wereld hun best om de best mogelijke selectie samen te stellen terwijl het aftellen naar het Premier League-seizoen 2021/22 begint.

Met onbeperkte transfers, een budget van £ 100 miljoen en talloze mogelijkheden voor een 15-koppige ploeg voor de start van Gameweek One, is het geen verrassing dat sommige nieuwe toevoegingen aan het spel onopgemerkt blijven als spelers herinneringen ophalen aan hun sterspelers van de afgelopen jaren met hoopt dat ze het allemaal opnieuw kunnen doen.

Maar een nieuwe speler die voor het nieuwe seizoen aan FPL is toegevoegd en die je niet mag missen, is de nieuwste aanwinst van Manchester United, Jadon Sancho.

Sancho tekende voor United voor een eerste vijfjarige deal nadat de Rode Duivels een transfersom van £ 72,9 miljoen waren overeengekomen met Borussia Dortmund.

* Klik hier om je te abonneren op Level up! De Esports en Gaming Show op Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts en Spreaker *

De vleugelspeler maakte naam als een van de meest creatieve spelers in het voetbal tijdens zijn vierjarige periode bij Dortmund, waarbij hij in die tijd 50 goals en 64 assists registreerde nadat hij zich bij de Black and Yellow van Manchester City, de rivalen van United, aansloot.

Maar nu hij terug is in Engeland en aan alle twijfelaars wil bewijzen dat hij het kan in de Premier League, kan Sancho volgend seizoen een waardevolle aanwinst zijn in de FPL.

Dus, wat is de prijs van Sancho in FPL volgend seizoen? Hoe verhoudt hij zich tot zijn nieuwe United-teamgenoten en vergelijkbare prijsopties in de rest van de competitie?

We hebben Jadon Sancho beoordeeld in Fantasy Premier League voorafgaand aan het nieuwe seizoen.

Jadon Sancho in Fantasy Premier League (FPL) beoordeeldJadon Sancho’s prijs en selectiepercentage in FPL 2021/22 per 29 juli 2021

Prijs: £9,5 miljoen

Teams geselecteerd door: 11,1%

Eerste drie wedstrijden: LEIDEN ( H ), SOUTHAMPTON ( EEN ), WOLVEN ( EEN )

Aangekomen in de Premier League met een goede reputatie, begint Sancho het FPL-seizoen voor £ 9,5 miljoen, waarmee hij de achtste duurste middenvelder in het spel is.

Voor de context: toen Timo Werner bij Chelsea arriveerde na een Bundesliga-seizoen van 28 goals, kreeg hij dezelfde prijs als Sancho, waarbij FPL grote resultaten verwachtte van de 21-jarige.

De beste FPL-speler van vorig seizoen met 244 punten was Sancho’s nieuwe teamgenoot Bruno Fernandes, toen de Portugal International Harry Kane met twee punten voorsprong op de titel versloeg.

Dus hoe verhoudt Sancho zich tot zijn mede-middenvelders van United?Analyse van Bruno Fernandes, Marcus Rashford en Mason Greenwood op FPL
Analyse van Bruno Fernandes, Marcus Rashford en Mason Greenwood op FPL

Qua prijs is Sancho identiek aan Marcus Rashford, die dezelfde startprijs heeft als vorig jaar (9,5 miljoen pond).

Mason Greenwood blijft ook dezelfde startprijs (£ 7,5 miljoen) als vorig seizoen, aangezien hij getipt is om deze campagne naar een meer centrale rol te gaan, en Fernandes is £ 1,5 miljoen gestegen ten opzichte van zijn startprijs in 2020/21, aangezien hij de tweede wordt -duurste middenvelder in het spel.

Interessant is dat Sancho momenteel de op één na meest geselecteerde middenvelder is bij United, achter Fernandes, die maar liefst 40,3 procent eigendom heeft.

Rashford heeft momenteel slechts 1,8 procent eigendom, wat voornamelijk te wijten is aan zijn huidige blessure, maar deze selectie zou in de loop van het seizoen moeten toenemen, waardoor de Engelse international momenteel een goede keuze is voor het differentieel.

Mason Greenwood is momenteel in handen van slechts 3,2 procent van de FPL-spelers, waarmee hij zichzelf in de ‘goedkope differentiële’ categorie van het spel plaatst.

Maar hoe scoort Sancho ten opzichte van andere Premier League-spelers met een vergelijkbare prijs?Analyse van Riyad Mahrez, Marcus Rashford en Heung-Min Son op FPL
Analyse van Riyad Mahrez, Marcus Rashford en Heung-Min Son op FPL

Alleen Rashford en Sancho kosten dit seizoen £9,5 miljoen, wat betekent dat de twee spelers die qua prijs het dichtst in de buurt komen, Manchester City’s Riyad Mahrez (£9,0 miljoen) en Spurs’ Heung-Min Son (10,0 miljoen pond) zijn.

Door de rotatie van City-baas Pep Guardiola in de selectie blijft Mahrez relatief weinig eigendom (4,2 procent), terwijl Son momenteel in handen is van een grote meerderheid van de spelers na een succesvolle individuele campagne vorig seizoen (15,9 procent).

Als Sancho zijn indrukwekkende creatieve vermogen van Duitsland naar Manchester kan overbrengen, kan het prijskaartje van £ 9,5 miljoen dat op zijn rug wordt geslagen volgend seizoen mogelijk een koopje zijn, met collega-premiers Fernandes, Mohamed Salah, Sadio Mane, en Kevin De Bruyne kosten allemaal meer dan £ 12 miljoen.

Voeg je Sancho volgend seizoen toe aan je FPL-teams? Laat het ons weten in de reacties hieronder!


Posted By : Lagutogel