Manchester United heeft twee kortetermijnoplossingen voor Paul Pogba als hij deze zomer vertrekt – Richard Fay

De eerste tekenen zijn veelbelovend voor Manchester United-fans in de zomerse transferperiode, maar de echte uitspraken zullen worden gedaan wanneer het uiteindelijk over zes weken wordt gesloten.

Voordat het seizoen eindigde, gaf Ole Gunnar Solskjaer toe dat hij een idee in gedachten had over hoe hij wilde dat zijn kant er aan het begin van het nieuwe seizoen uit zou zien – Jadon Sancho en Raphael Varane maakten daar ongetwijfeld deel van uit.

Hoewel net zo belangrijk als nieuwe aanwinsten deze zomer, is het ook de taak om de sterren die al bij de club aanwezig zijn te behouden, met Luke Shaw en Bruno Fernandes onder de spelers van het eerste elftal die binnenkort nieuwe en verbeterde langetermijndeals zouden kunnen krijgen.

De olifant in de kamer is natuurlijk Paul Pogba.

Berichten deze week hebben hem in verband gebracht met een verhuizing naar Paris Saint-Germain, hoewel MEN Sport begrijpt dat er geen contact is gelegd tussen twee clubs.

Pogba is ontspannen over zijn toekomst en bereid om nog minstens een jaar te blijven als een zomerse transfer niet doorgaat, vooral omdat hij en zijn vrouw, Zulay, zich met hun twee jonge zoons in Cheshire vestigen.

Dat betekent natuurlijk niet dat een deal niet mogelijk is, aangezien PSG graag een ster van het Franse voetbal aan hun selectie wil toevoegen, omdat ze niet alleen de Ligue 1-titel willen terugwinnen, maar ook hun uiteindelijke doel, Europa veroveren, willen bereiken.

Het spreekt voor zich dat United de wens zou hebben om de speler die het EK verlichtte met prestaties van wereldklasse voor Frankrijk te behouden, maar met nog maar een jaar te gaan op zijn contract ligt de macht bij Pogba.

Hem behouden zou wel eens cruciaal kunnen zijn voor een succesvolle Premier League-uitdaging volgend seizoen, hoewel veel supporters deze zomer nog steeds liever verzilveren dan hem over een jaar gratis kwijt te raken.

Het aantrekken van een nieuwe centrale middenvelder is al interessant voor United als Pogba zou blijven, hoewel het verliezen van hem niet alleen de plannen voor een nieuwe middenvelder zou versnellen, maar hen ook zou kunnen overtuigen om er twee te halen.

Maar veel daarvan zou kunnen afhangen van hoe degenen die al bij de club zijn, zouden reageren op een dergelijk vertrek, met Scott McTominay en Donny van de Beek mogelijke begunstigden van een vertrek van Pogba.

Een geplande formatiewisseling deze zomer zal ervoor zorgen dat United hun aanvallende flair omarmt en weggaat van een dubbele as op het middenveld ten gunste van een meer uitgebreide 4-3-3-aanpak.Paul pogba

Als je dit doet, is er minder behoefte aan twee defensieve rollen en kan een andere speler een meer aanvallende rol spelen. Zo’n overstap zou Pogba ideaal passen, hoewel het bij zijn afwezigheid McTominay of Van de Beek zou kunnen zijn die uitblinken.

Solskjaer heeft al aangegeven dat hij McTominay graag in een meer aanvallende rol wil gebruiken na een bemoedigend seizoen waarin hij zeven keer scoorde in alle competities en de nieuwe rol zou precies dat doen.

Evenzo zou het een positie kunnen zijn waarin de Nederlandse middenvelder Van de Beek schittert terwijl hij een moeilijk debuutseizoen achter zich lijkt te laten en een vaste basisrol wil verstevigen tijdens de volgende campagne.

De voormalige Ajax-middenvelder heeft niet het voordeel gehad van een vaste rol in de line-up van United, maar zou er volgend seizoen een kunnen krijgen als onderdeel van een nieuw middenveld naast Fernandes en een verdedigende middenvelder.

United zal deze zomer of volgende zomer een nieuwe optie op het middenveld moeten tekenen, ongeacht wat Pogba besluit te doen, hoewel ze zeker de lichamen hebben om een ​​seizoen rond te komen als hij in de komende zes weken zou vertrekken.

McTominay en Van de Beek zijn misschien niet in staat om de individuele kwaliteit van de World Cup-winnaar te evenaren, maar het grotere evenwicht dat ze brengen, zou het op zijn beurt nog beter kunnen maken.

Ze verdienen allebei een kans, wat er ook gebeurt vóór de deadline.

Wil je een exclusieve pre-season United preview – zowel in je inbox als in je brievenbus? Ga hierheen voor meer informatie en om uw exemplaar veilig te stellen.


Posted By : Unitogel