Ole Gunnar Solskjaer herinnert zich dat Eric Cantona met pensioen ging na 4 uur Pulp Fiction dans uit

‘Het was een tienerbruiloft en de oude mensen wensten hen het beste…’

We kennen allemaal het toneel. En weinig dingen zouden ons moeten verbazen over Eric Cantona, maar… hier zijn we dan.

De gedachte aan de raadselachtige Fransman die John Travolta-achtige bewegingen schudt terwijl Ole Gunnar Solskjaer over de dansvloer sluipt als een jonge Uma Thurman, is moeilijk voor te stellen.

Zelfs Solskjaer zelf had het misschien niet geloofd als hij niet in de vroege uurtjes met zijn spullen naar Chuck Berry ging in een restaurant aan de rand van Manchester.

Maar als de nu-United-baas open stond om zijn rol te spelen bij het herscheppen van het beroemde moment uit de kaskraker van Quentin Tarantino, deed dat weinig om hem voor te bereiden op wat er daarna gebeurde.Solskjaer verwachtte Cantona’s pensionering niet, ondanks dat hij 48 uur eerder met hem had gefeest

“Nou, dat is gewoon Eric voor jou”, vertelde Solskjaer aan de United-website, terwijl hij zich herinnerde hoe zijn voormalige stakingspartner zonder waarschuwing met pensioen ging op het hoogtepunt van zijn bevoegdheden in 1997.

“Na de wedstrijd van West Ham, toen we ze versloegen” [2-0] in de laatste wedstrijd van het seizoen huurde hij een restaurant genaamd Tarantella in Poynton, alleen voor zijn familie en vrienden, zijn vader en zijn broer, en mij en mijn vrouw en Jordi [Cruyff] en zijn vriendin, en dus waren het alleen wij drie spelers daar.Weinigen hadden de gratie van Cantona op het veld - laat staan ​​op de dansvloer
Weinigen hadden de gratie van Cantona op het veld – laat staan ​​op de dansvloer

“We hadden een feestje, hebben de hele nacht gedanst, de beroemde Pulp Fiction-dans gedaan, ik kan me nog herinneren dat Eric daar was!”

United had reden voor een feestje. Cantona was net de aanvoerder van een nieuwe Premier League-titel – zijn vierde in slechts vijf seizoenen op Old Trafford.

Toen hij net 30 was, leek het erop dat Sir Alex Ferguson het leuk zou vinden om de komende jaren meer trofeeën aan zijn kabinet toe te voegen met Cantona op de voorgrond.Op de hoogte blijven van al het laatste voetbalnieuws?

Meld u dan aan voor de briljante Daily Star voetbal e-mailnieuwsbrief!

Van het laatste transfernieuws tot de verhalen over het instellen van de agenda, ontvang het allemaal in uw e-mailinbox – mis niets.

Hoe meld je je aan?

Het duurt slechts een kwestie van seconden.

Typ eenvoudig uw e-mailadres in het vak bovenaan dit artikel en klik op ‘abonneren’.

En dat is het, klus geklaard. Je ontvangt elke ochtend een e-mail met alle topnieuwsverhalen.

U kunt meer informatie vinden over onze e-mailnieuwsbrief via deze link hier.

Maar de talisman en aanvoerder van United was klaar voor een nieuwe uitdaging, ook al wisten zijn teamgenoten dat niet.

“Om 4 uur namen we afscheid en een paar dagen later gingen Jordi, ik en onze partners naar Londen”, vervolgde Solskjaer. “En toen we in Londen aankwamen, stapten we uit de trein en het was op de radio dat Eric Cantona had besloten met pensioen te gaan.

“Dat is gewoon Eric voor jou – hij had nog nooit iets tegen ons gezegd toen we twee dagen eerder aan het feesten waren.”

Bemachtig de speciale editie 2021/22 van uw club jaarlijks. Lees hier meer.


Posted By : http://54.248.59.145/