Ole Gunnar Solskjaer onthult Manchester United-spelers wisten niet dat Eric Cantona met pensioen ging

Ole Gunnar Solskjaer heeft onthuld dat zelfs de spelers geen idee hadden dat Eric Cantona in 1997 op 30-jarige leeftijd zijn pensionering zou aankondigen nadat ze samen de Premier League-titel hadden gewonnen.

United had net een vierde Premier League-titel in vijf jaar gewonnen met ‘King’ Cantona opnieuw aan kop toen de Reds hun overwinning bezegelden met een 2-0 overwinning op West Ham United.

Maar slechts een paar dagen later maakte de Fransman de schokkende aankondiging dat hij zijn laarzen ophing ondanks dat hij schijnbaar in zijn beste vorm was en ervoor koos om te gaan acteren, tot grote schok van de hele voetbalwereld.

Solskjaer, die in 1996 vanuit Molde bij de club kwam, maakte deel uit van de ploeg die de titel won en de Noor herinnert zich hoe Cantona het nieuws voor zich hield, ondanks de viering van alweer een titeloverwinning. Op de clubwebsite zei de huidige manager van het eerste elftal: “Na de West Ham-wedstrijd, toen we ze versloegen” [2-0] in de laatste wedstrijd van het seizoen huurde hij een restaurant genaamd Tarantella in Poynton, alleen voor zijn familie en vrienden, zijn vader en zijn broer, en mij en mijn vrouw en Jordi [Cruyff] en zijn vriendin, en dus waren het alleen wij drie spelers daar.

“We hadden een feest, hebben de hele nacht gedanst, de beroemde Pulp Fiction-dans gedaan, ik kan me nog herinneren dat Eric daar was!

“Om 4 uur namen we afscheid en een paar dagen later gingen ik en Jordi en onze partners naar Londen, en toen we in Londen aankwamen, stapten we uit de trein en het was op de radio dat Eric Cantona had besloten met pensioen te gaan.

“Dat is gewoon Eric voor jou – hij had nog nooit iets tegen ons gezegd toen we twee dagen eerder aan het feesten waren.”

Cantona zou nooit terugkeren naar het voetbal, ondanks de oproepen van fans om een ​​comeback te maken, maar Solskjaer zegt dat hij enorm heeft geprofiteerd van het ene seizoen dat hij samen met de grote man in de kleedkamer van Old Trafford doorbracht.

“Het was teleurstellend, maar ik heb echt genoten van mijn jaar met hem. Wat een karakter. Ik heb zoveel van hem geleerd.

“Weet je, toen we hoekschoppen hadden, was Becks er altijd om ze te nemen en voor de wedstrijd zei de gaffer: ‘David op de hoeken.’

“Dus we komen binnen bij de rust en de gaffer zegt: ‘Eric, wat heb ik je verteld? Het is Becks op de hoeken’ omdat Eric ze allemaal had genomen.

“Eric haalt zijn schouders op en als we weer naar buiten gaan, de eerste hoek van de tweede helft, wie gaat er dan over om hem over te nemen…? Erik. Hij had iets speciaals met hem.”

Wil je een exclusieve pre-season United preview – zowel in je inbox als in je brievenbus? Ga hierheen voor meer informatie en om uw exemplaar veilig te stellen.


Posted By : Unitogel