Pep Guardiola moet mogelijk trofee opofferen na rommelig Man City-voorseizoen – Simon Bajkowski

Pep Guardiola heeft gesproken en liep de wandeling over Manchester City strijdend om elke trofee die ze onder hem invoeren.

Toen de Catalaan eindelijk een vraag stelde over hun viervoudige kansen voorafgaand aan hun Champions League-kwartfinale met Tottenham in april 2019, was het om erkenning te vragen voor de titel die zijn team al had gewonnen op Wembley om hun campagne een kickstart te geven.

“Oké, volgend seizoen, als we in staat zijn om Liverpool te verslaan en de Premier League te winnen, gaan we volgend seizoen niet de Community Shield spelen”, vervolgde hij.

“Omdat waarom? Het telt niet! In de zomer zullen er langere vakanties zijn en zullen we fris zijn voor de Premier League en Champions League.”

LEES VERDER: Man City annuleert vriendschappelijke Troyes omdat het voorseizoen in meer problemen komt

Als zijn oproep tot meer respect voor het Community Shield met apathie werd ontvangen, bleef het niet onopgemerkt bij het Etihad en toen het tijd was voor hen om hun trofeeën voor het seizoen 2018/19 te paraderen, was het als ‘fourmidables’ om hun overwinning te markeren over Chelsea aan het begin van de campagne.

Guardiola geeft om geschiedenis en heeft twee van de zes Community Shields gewonnen die de club heeft gewonnen in de 98 jaar dat het wordt gespeeld; overwinning op Leicester op 7 augustus zal de Blues op gelijke hoogte brengen met Tottenham op de vijfde plaats op de lijst van clubs met de meeste titels en gelijk met Chelsea op de vijfde plaats na 13 optredens.

Omdat City echter nog een lang seizoen plant, lijkt de wedstrijd van Leicester er een waar het resultaat niet de prioriteit kan zijn.

Nadat ze hun spelers voldoende vrije tijd hebben gegeven met de eerste senior sterren die pas maandag terugkomen voor training, betekent een uitbraak van Covid-19 op de academie dat Guardiola zich in een positie bevindt waarin hij waarschijnlijk niet weet wat voor soort team hij kan opstellen volgende week tegen Preston op zijn vroegst tot de dag van de wedstrijd; hij wil geen jonge spelers opjagen die hun conditie niet op peil hebben kunnen houden, maar het geselen van zijn eerste teamsterren in de eerste vriendschappelijke wedstrijd is niemands idee van een plan.

Alsof dat nog niet genoeg was, hebben ze nu hun expeditie naar zusterclub Troyes moeten annuleren na de stealth-actie van de Britse regering om quarantainebeperkingen op te leggen aan alle terugkerende reizigers uit Frankrijk, wat betekent dat City hun vriendschappelijke wedstrijd eind volgende week heeft moeten annuleren tegen een competitieve Ligue 1-kant.

Die dubbele klap betekent dat City nauwelijks minuten in de benen heeft gehad, behalve vriendschappelijke wedstrijden binnen de ploeg, wanneer ze naar Wembley gaan om het op te nemen tegen een Leicester-team dat sinds vorige week traint met sterren uit het eerste elftal, waaronder Jamie Vardy en Harvey Barnes.

Met een moeilijke start van de Premier League met Tottenham, Chelsea en Leicester uit in hun eerste zes wedstrijden, moet Guardiola misschien vermijden om alles uit de kast te halen in de Community Shield om in augustus meer zilverwerk aan hun collectie toe te voegen en verdere tegenslagen in de voorbereidingen te riskeren voor hun titelverdediging.


Posted By : http://13.113.122.156/