Rafael maakt Louis van Gaal claim over vertrek bij Manchester United

Rafael beweert dat hij nooit een echte verklaring heeft gekregen voor het motief achter zijn vertrek bij Manchester United.

De 31-jarige, die 170 wedstrijden voor de club speelde, werd in 2015 aan de kant gezet door Louis van Gaal; een seizoen nadat de Nederlander was geland in de Premier League.

Nog steeds spelend bij Basaksehir, in Turkije, behaalde de Braziliaan drie titels in de hoogste klasse met United.

Echter, ondanks dat en zijn verheven positie onder de fans van de club, werd Rafael botweg verteld om verder te gaan 12 maanden nadat tweelingbroer Fabio was verkocht aan Cardiff City; overigens onder de huidige United-manager Ole Gunnar Solskjaer.

Terwijl ze zich voorbereiden om volgende maand een gezamenlijke autobiografie uit te brengen, zal de reis van de da Silva-tweeling van Brazilië naar Old Trafford en verder tot leven komen in de publieke belangstelling.

En het bevat misschien niets controversiëler dan wat Rafael te zeggen heeft over Van Gaal.

Hoewel de speler suggereert dat hij nooit een reden heeft gekregen voor zijn transfer naar Lyon, geeft de international toe dat hij sindsdien argwaan heeft ontwikkeld op grond van wat anderen hem hebben verteld.

Rafael zei tegen The Athletic: “Ik heb nooit een verklaring gekregen. Toen Van Gaal arriveerde, zei hij gewoon: ‘Je gaat weg’.

“Hij kwam binnen met een idee van de spelers die hij wel en niet wilde, en begon die veranderingen meteen door te voeren. Hij heeft het me nooit uitgelegd.

“Ik heb een paar verklaringen van andere mensen gehoord en zelfs voordat hij arriveerde, zei iedereen tegen me: ‘Hij haat Brazilianen’.

“Ik weet niet of het waar is of niet, maar ik hoorde dat het begon met Rivaldo toen Van Gaal manager was van Barcelona. Hij zette Rivaldo op de bank en Rivaldo begon slecht over hem te praten en probeerde hem te ontslaan, weet je.”

“Daarna zeggen ze dat hij Brazilianen begon te haten; ‘Die Brazilianen ontslaan graag managers’, zoiets.”Louis van Gaal liet Da Silva in 2015 tekenen voor het Franse Lyon.

Toen hem werd gevraagd om die verklaring te verduidelijken, na die mislukkingen met Rivaldo, zei Van Gaal: “Je kunt je niet voorstellen dat een mens of een coach – als hij niet denkt dat één Braziliaan professioneel is – hetzelfde denkt van de rest van de bevolking van Brazilië.

“[Rafael] werd uit het team gespeeld door Antonio Valencia. Eerlijk gezegd verloor hij de strijd met Valencia. Ik heb Valencia getransformeerd van rechtsbuiten in rechtsback.

“Valencia speelde ook als rechtsback na mijn ontslag voor José Mourinho, dus was mijn keuze een slechte?”

Wil je een exclusieve pre-season United preview – zowel in je inbox als in je brievenbus? Ga hierheen voor meer informatie en om uw exemplaar veilig te stellen.


Posted By : Lagutogel