Vijf beste shirts in de voetbalgeschiedenis, zoals fans beweren dat Venezia ‘beste tenue ooit’ heeft laten vallen

Serie A nieuwkomers Venetië zou heel goed een van de beste tenues in de voetbalgeschiedenis kunnen hebben laten vallen met hun nieuwste thuisaanbod van Kappa – slechts enkele uren na hun release uitverkocht.

De zwarte basisstructuur van het shirt is door de club beschreven als ‘ongetwijfeld een van de meest onderscheidende truien van het volgende kampioenschap’ en is verfraaid met gouden elementen.

Met hun traditionele groene en oranje kleuren die werden gebruikt in extra details, onthulde de club slechts enkele uren nadat hun sociale media hadden onthuld dat zowel grote als middelgrote maten uitverkocht waren.

Dagelijkse sterrensport hebben het mooie nieuwe ontwerp als inspiratie gebruikt bij het kiezen van vijf van de meest iconische aanbiedingen in de geschiedenis – in een lijst die wordt gedomineerd door internationale kanten.Venezia zegt dat hun tenue een van de meest onderscheidende truien in Italië is

5. Club America thuis – 1994Mexico's Club America-voetbalteam (R) trekt de trui van Mauricio Cienfuegos van het nationale voetbalteam van El Salvador terwijl ze strijden om de bal tijdens hun vriendschappelijke wedstrijd van 21 november in Los Angeles, Californië.  Club America leidt met 3-0 bij rust
Mexico’s Club America droeg de trui in 1994

Op vijf op de lijst staat het Club America-huisontwerp dat ze tussen 1994 en 1996 droegen, met een stijl die door geen enkele andere partij is gerepliceerd.

Het shirt bevatte een veerachtig display dat over beide schouders liep, waarbij de gewaagde gele basis indrukwekkender werd gemaakt met blauwe, rode en zwarte details.

Hoewel ze door de jaren heen soortgelijke kits hebben uitgebracht, zorgen de Coca-Cola-sponsor, de Adidas-productie en de grote clubbadge voor hun beste shirt ooit.

4. West-Duitsland thuis – 1990De kit had een abstracte vlag die over het middenrif liep van geel, rood en zwart,
De kit had een abstracte Duitse vlag die over het middenrif liep

Veel Engelse fans zullen slechte herinneringen hebben aan het iconische West-Duitse team dat groen droeg tijdens hun halve finale op de Italia World Cup in 1990.

Met de Three Lions diepbedroefd, bracht de overwinning voor de Duitsers hen in de finale waarin ze hun thuisshirt droegen – en zag het de geschiedenisboeken ingaan toen ze Argentinië versloegen.

De kit, die een witte basis heeft, bevat een abstracte Duitse vlag die over het middenrif loopt van geel, rood en zwart, met het retro Adidas-logo voor nog een mooie toevoeging.

Ben je het eens met onze lijst? Geef ons uw mening in de opmerkingensectie

3. Engeland derde – 1990Oorspronkelijk gemaakt door Umbro, is het Score Draw-aanbod erg populair geweest
Oorspronkelijk gemaakt door Umbro, is het Score Draw-aanbod erg populair geweest

Terwijl Engeland wit droeg in de eerder genoemde halve finale, was hun derde tenue destijds te zien in de zomer van 2021 toen een retro-aanbod uit de schappen vloog.

Het blauwe derde shirt uit 1990 is misschien niet veel gedragen op het veld, maar het springt zeker in het oog met een prachtig blauw ontwerp dat is gedetailleerd met een ruitpatroon.

Oorspronkelijk gemaakt door Umbro, was het Score Draw-aanbod eerder deze zomer erg populair.

2. Holland thuis – 1988Hans VAN BREUKELEN, Adrie VAN TIGGELEN, Ronald KOEMAN, Berry VAN AERLE, Gerald VANENBURG, Arnold MUHREN, Ruud GULLIT, Marco VAN BASTEN, Erwin KOEMAN, Frank RIJKAARD and Jan WOUTERS of Netherlands in line up before the UEFA European Championship final match between Netherlands and URSS at Olympiastadion on June 25th, 1988 in Munich, Germany.
Het shirt werd gedragen door onder meer Marco van Basten en Ruud Gullit

Op de tweede plaats op onze lijst staat het iconische oranje aanbod van de Nederlandse nationale zijde in 1988, het jaar waarin ze de Sovjet-Unie versloegen om de glorie van het Europees Kampioenschap op te eisen.

Gedragen door onder meer topscorer Marco van Basten, aanvaller Ruud Gullit, Frank Rijkaard en Ronald Koeman – de Nederlanders hebben er nog nooit zo goed uitgezien in hun gebruikelijke tint oranje.

Het gedessineerde ontwerp, opnieuw met het originele Adidas-logo, maakt het een van de meest memorabele shirts in de geschiedenis.

1. Nigeria thuis – 2018Detail van de Nigeria-badge en het shirt tijdens de internationale vriendschappelijke wedstrijd tussen Engeland en Nigeria in het Wembley Stadium op 2 juni 2018 in Londen, Engeland.
Nigeria droeg het beroemde tenue op Wembley in 2018

Het Nigeria-thuistenue van 2018 staat bovenaan onze lijst voor de beste tenues uit de recente geschiedenis.

Het groen, wit en zwarte aanbod springt als geen ander in het oog en werd gedragen door onder meer Alex Iwobi, Victor Moses en John Obi Mikel.

De Super Eagles, vervaardigd door Nike, hebben misschien hun kans gemist om de knock-outfase van het WK 2018 te bereiken, maar hun kitontwerp zal nog heel lang voortleven.


Posted By : http://54.248.59.145/