Voormalig Liverpool-ster maakt Raphael Varane en Ibrahima Konate overdracht claim na Man Utd deal

Voormalig Liverpool-rechtsback Glen Johnson gelooft dat Manchester United de betere speler in Raphael Varane heeft geland dan zijn oude club in Ibrahima Konate.

United bevestigde dinsdagavond dat ze een akkoord hadden bereikt met Madrid voor de Franse centrale verdediger om de overstap naar Old Trafford te maken, op voorwaarde dat hij een medische keuring krijgt.

Mocht een deal worden gesloten zonder late problemen, dan wordt Varane de derde aanwinst van United voor de transferperiode van deze zomer, na de recente komst van doelman Tom Heaton en de Engelse international Jadon Sancho.

Varane’s aanstaande komst naar de Premier League betekent dat hij de tweede grote Franse centrale verdediger is geworden die deze zomer naar Engeland verhuist, waarbij Liverpool eerder in het venster Konate van RB Leipzig heeft overgenomen.

Hoewel er veel potentieel is in het arsenaal van Konate, vooral toen hij iets meer dan twee maanden geleden nog maar 22 jaar oud werd, gelooft voormalig Liverpool- en Engelse verdediger Johnson dat United de betere speler heeft veiliggesteld door zich tot Varane te wenden.

Gevraagd of hij dacht dat Varane een betere aanwinst voor United was dan Konate voor Liverpool, zei Johnson tegen bettingodds.com: “Ja. Vooral omdat ik Konate niet te veel heb zien spelen om eerlijk te zijn en niet te veel over hem weet.”

“Maar als Konate net zo goed of beter is dan Varane, zou het me verbazen.”

Johnson heeft ook toegegeven dat Varane zou worden beschouwd als een van de beste centrale verdedigers in de Premier League, en ook zou bepalen hoeveel kwaliteit United nu in hun defensieve gelederen heeft.

“Als je Varane zou rangschikken in de Premier League, zou hij zeker een van de beste centrumhelften zijn”, vervolgde Johnson.

“Hij staat al heel lang aan de top en hij is nog jong. Aaron Wan-Bissaka is een geweldige verdediger. Hij is niet goed voorwaarts of geweldig aan de bal, maar hij is een fantastische verdediger.”

“Luke Shaw is, als hij fit blijft, opnieuw een fantastische speler, al weet ik niet of hij dat het hele seizoen kan.

“Het is duidelijk dat hij een ongelooflijk seizoen had en op het EK was hij briljant, maar ik weet niet zeker of hij het hele seizoen zo kan presteren.

“[Harry] Maguire heeft zijn ups en downs. Maar Varane is als een rots, hij is een echte speler. Hij wil niet echt voetballen, hij verdedigt alleen en geeft de dichtstbijzijnde speler de bal, dat is wat ik wil zien.”

Wil je een exclusieve pre-season United preview – zowel in je inbox als in je brievenbus? Ga hierheen om meer te weten te komen en uw exemplaar veilig te stellen!


Posted By : Lagutogel