JUARA KEMBALI: ALEX FOXEN KEMBALI KE PADANG UNTUK MEMPERTAHANKAN GELARAN LIMA BERLIAN
Uncategorized

JUARA KEMBALI: ALEX FOXEN KEMBALI KE PADANG UNTUK MEMPERTAHANKAN GELARAN LIMA BERLIAN

Kembali ke kejohanan selepas memenangi acara sebelumnya biasanya membawa sejumlah gembar-gembur dan https://gifetgif.com/ tenaga. Bolehkah juara membuat larian besar dalam gelaran berturut-turut? Bolehkah dia menghidupkan semula kegemilangan itu dan menambah namanya ke Piala Juara-Juara WPT Mike Sexton buat kali kedua? Pemikiran seperti itu kelihatan diredam pada WPT Five Diamond World Poker Classic tahun ini.

Alex Foxen menambah https://sifangartmuseum.org/ namanya ke Piala pada 2019 dan kini kembali ke padang selepas dua tahun pemberhentian akibat COVID. Keseluruhan senario kelihatan agak berbeza daripada senario kejohanan biasa.

“Ia pastinya terasa seperti banyak masa telah berlalu,” katanya. “Rasanya hampir seperti dunia lain apabila itu berlaku. Jadi ya, rasanya lebih lama daripada biasanya untuk mempertahankan gelaran, tetapi saya teruja untuk mendapat peluang itu.”

Kelewatan itu menyebabkan Foxen tidak berasa terlalu seperti juara yang kembali. Larian yang mendalam di Bellagio, bagaimanapun, mungkin mengubah beberapa perkara itu.

“Sejujurnya, ia bukan sesuatu yang saya fikirkan sama sekali,” katanya. “Ia muncul dalam perbualan beberapa kali, tetapi selain daripada itu ia bukan titik fokus seperti yang akan berlaku pada tahun berikutnya.”

Pandemik menyebabkan beberapa pemain berebut untuk mencari lebih banyak aksi dalam talian sebelum beberapa poker langsung mula kembali tahun lalu. Foxen menghadapi cabarannya sendiri sebagai pemain bulat peringkat elit.

“Ia menarik,” katanya. “Pada awal kuarantin, terdapat banyak tindakan dalam talian, jadi terdapat masa yang panjang di dalam dan itu sedikit berbeza daripada yang biasa saya lakukan pada masa itu. Jadi itu mempunyai cabaran sendiri. [Terdapat] banyak volum, yang hebat, tetapi kemudiannya terdapat cabaran untuk kembali untuk hidup dan topeng pasti menambah elemen yang berbeza.

Pada bulan Mei, Foxen dan teman wanitanya serta rakan bintang poker Kristen Bicknell bertunang. Foxen berkata https://headphonica.com/ pasangan berkuasa bermain kad itu merancang perkahwinan untuk Mac atau April.

Foxen pastinya mempunyai banyak kemenangan untuk dijejaki. Kemenangan Five Diamond pada 2019 membawa Foxen mendapat markah $1.7 juta dan gelaran WPT pertamanya. Dia kini mempunyai lebih daripada $20 juta dalam kemenangan kejohanan secara langsung dan telah mencatatkan banyak penamat enam angka sepanjang dua tahun lepas.

Semasa acara berlangsung di Bellagio, jelas sekali wabak itu telah membawa beberapa perubahan kepada https://groopic.com/ permainan. Topeng mandatori mungkin menawarkan cabaran untuk pemain yang cuba membaca lawan. Dengan separuh muka pemain ditutup, mengambil isyarat, pergerakan halus, dan mungkin juga mendengar lawan memberikan perubahan tambahan kepada permainan. Foxen percaya pemain yang bijak boleh menyesuaikan diri.

“Orang ramai pasti mempunyai wajah mereka lebih tertutup secara umum, jadi mesti ada beberapa elemen ekspresi muka mereka yang anda tidak dapat lihat lagi,” katanya. “Terdapat cara lain untuk mengumpul maklumat dan hanya memberi perhatian kepada cara orang bertindak mungkin lebih penting daripada wajah mereka kadangkala.”

Dua tahun lepas kini menawarkan Foxen peluang unik untuk menyelesaikan cabaran tiga tahun berturut-turut.